Sunday 9 November 2008

punct si de la capat.





a fost asa - o luna de precourse, o saptamana de vis de vacanta acasa, o saptamana de tranzitie si un weekend perfect cu anca in vizita de shopping la madrid. pana acum balanta s-a echilibrat perfect. desi cand am ajuns, lucrurile nu pareau asa de roz. mi-a fost asa de bine acasa si mi-am dat seama inca o data ca acasa e locul meu si ca niciodata nu voi fi genul de om care-si gaseste drumul altundeva decat acasa, incat m-am trezit intrebandu-ma ce caut eu aici? si ca si cum nu era destul ca aveam aceste dubii, am mai trecut si prin niste experiente nefericite cand am ajuns. in primul rand m-am dat desteapta si am venit cu metroul de la aeroport....doua bagaje si metrou, nu prea merg bine impreuna. idee proasta, chinuiala maxima, am ajuns la "el piso 3A" terminata de oboseala. la plecare deconectasem electricitatea, nu vreau sa spun ce era in frigider. noroc ca era gol si ca dezastrul nu a fost greu de remediat. dupa ce am terminat de curatat toata casa, exact cand ma odihneam si eu putzin in fata televizorului.....pic pic pic...asta se auzea in bucataria mea perfect curatata. DA. INUNDATIE. pozele vorbesc de la sine. o garnitura de la boiler a cedat si uite-asa m-am trezit inundata. proprietarul s-a miscat repede si a doua zi la ora 7 dimi a venit instalator, apoi ziua urmatoare zidar si am rezolvat. intre timp insa, am pterecut o noapte in care am schimbat vase pline de apa.
ah....da, nici caldura nu mergea. super frig in casa, centrala porneste abia dupa 12 ore timp in care acumuleaza energie...un fel de sistem pe care-l au astia aici, era la fel de frig in casa ca si afara. de oboseala nu am bagat de seama ca maneca unei camasi era pe un calorifer. dezastru din nou. cat pe ce sa pornesc un incendiu. mi-a trebuit juma de noapte sa dorm in fum, crezand ca totul se intampla in  vis si ca sunt intr-un incediu...cand m-am trezit si am vaut camasa mea pentru a doua zi fumegand. DA. SEMI-INCENDIU. of...ce m-am speriat! :) 
deci, punct si de la capat. super bine acasa, ajung intr-un madrid friguros si total neprietenos care parca-mi zice ca nu ma vrea aici. oare ce va fi next? care pe care? sunt chiar curioasa sa vad daca "madrid+un an departe de stress+oameni noi+relativ destul timp liber" va fi o combinatie de neuitat.

No comments: